Italiaanse sferen in West-Brabant

11 - 13 oktober 2024

Heb jij ook zin in een weekend weg met een gezellige groep? Leuke singles ontmoeten en wie weet een leuke date? Sluit je aan en reserveer nu jouw kamer!

Vanaf 359

Ontspannen sfeer met gezelligheid en lekker eten.

Samen genieten van leuke activiteiten.

Lekker wandelen en fietsen in de natuur.

Vrijdag

Vrijdagmiddag, vanaf 15.30 uur, wordt je welkom geheten door Petra. Rond 17.30 kun je mee doen met een wandeling door het voormalige klooster hotel. Bewonder de gangen, de kapel met prachtige mozaïeken en de bibliotheek. Aansluitend borrelen in het Grand Café.

Om 19.00 uur wacht er een heerlijk driegangendiner op je, waar je samen van kunt genieten. Aansluitend is het tijd om elkaar verder te leren kennen, gezellig kletsen eventueel aan de hand van vraagkaarten. Of neem je favoriete spelletje mee of waag een dansje in ‘onze’ bar. 

Zaterdag

Zaterdagochtend wacht er een smakelijk ontbijt op je, zodat je de dag energiek kunt beginnen. Daarna vertrekken we voor onze wandeling (ca. 8 km) door de Rucphense bossen en langs de heide. Onderweg pauzeren we even voor een drankje en wat lekkers.

Weer terug genieten we van een heerlijke lunch. Daarna bezoeken we het historische centrum van Oudenbosch. We bewonderen onder andere de schitterende Sint Pieter (de Basiliek van H.H. Agatha en Barbara) (voor wie wil met rondleiding) en lopen langs andere indrukwekkende religieuze gebouwen. Zoals men weleens zegt: “Het lijkt hier wel Italië!”

Weer terug in het hotel gaan we gezellig borrelen en aansluitend wordt er wederom een verrukkelijk driegangendiner geserveerd. Na het diner is het tijd voor gezelligheid met een drankje, muziek en een dansje in ‘ons’ Grand Café.

Zondag

Zondagochtend staat er een smakelijk ontbijt voor je klaar. Daarna vertrekken we gezamenlijk naar het startpunt van een bijzondere wandeling. We lopen een prachtige tocht van ongeveer 8 km door Natuurgebied de Pannenhoef. Een landgoed met bos, vennen en graslanden, langs de Turfvaart en een uitgestrekt moeras. 

Terug in het hotel genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch, omstreeks 14.30 uur, is het tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren.

Verblijf in de Abdij

We verblijven in het sfeervolle Hotel Abdij Bovendonk in Hoeven, een voormalig klooster omringd door groen. Dit indrukwekkende neogotische gebouw is sinds 1995 een comfortabel hotel. In ‘ons eigen’ Grand Café genieten we van onze maaltijden en gaan we borrelen en dansen. Je kunt ook de bibliotheek en kapel bezoeken.

De kamers hebben één of twee comfortabele bedden, een eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten. Ze liggen op de eerste en tweede verdieping, bereikbaar met trap en lift.

Je kunt kiezen voor een eenpersoons- of gedeelde tweepersoons kamer. Geef op het formulier aan met wie je wilt delen of we delen je in bij iemand van hetzelfde geslacht. Geen zorgen als je niemand kent; er zijn altijd anderen die ook graag delen.

Nb. Wil je een 1-persoonskamer, boek dan wel op tijd!

Relaxte sfeer

Voor gezellige weekendjes ben je bij Single Events aan het goede adres.

De activiteiten zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk met anderen in contact komt en je snel op je gemak voelt.

Het borrelen, wandelen en dansen, het gezellige hotel en onze eigen bar waar mensen zich vaak al snel thuis voelen  dragen hieraan bij.

We hebben gemerkt dat mensen vaak erg enthousiast zijn over de weekenden. Een reactie: “ontspannen sfeer en leuke activiteiten die het makkelijk maken om anderen beter te leren kennen en me thuis te voelen, ook al zijn mensen net als ik voor de eerste keer mee”.

Zorgeloze ervaring

Met Single Events hoef je je geen zorgen te maken over het organiseren van maaltijden, overnachtingen of activiteiten. Alles is geregeld. Ook het programma.

Jij kunt je zo volledig kunt richten op het genieten van je weekend in een heerlijk hotel, de leuke activiteiten en het ontmoeten van interessante mensen. Genieten van de gezelligheid en ontspanning en van een ‘mini-vakantie’-gevoel. 

Gevarieerde activiteiten

Het programma dat Single Events heeft opgesteld biedt tal van leuke activiteiten, zoals wandelingen van circa 8 km met een relaxed tempo en culturele uitstapjes, maar ook borrelen, dansen en relaxen in het hotel.

De meeste deelnemers doen vaak aan het hele programma mee. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook programmadelen overslaan en je eigen plan trekken, of lekker relaxen bij het hotel, aan jou de keus!

Ervaringen van singles zoals jij

“Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan met een Singles Weekend. Leuke groep, enthousiaste mensen waar ik al snel een leuk en vertrouwd contact mee heb opgebouwd. Genoten in een prachtige, natuurrijke omgeving met vrolijke, enthousiaste mensen. Ik zou zeggen mensen: ben je alleen en zoek je een leuke uitdaging in gezelschap van personen met dezelfde interesse in bijv. natuur, cultuur, etc., schroom dan niet om eens mee te doen. Een echte aanrader!”

Joost

“Weekend Eerbeek was mijn eerste activiteit bij SE. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wat een mooie locatie, goed verzorgd, leuke activiteiten en wat een gezellige groep! Heb mooie gesprekken gevoerd en vooral veel gelachen en plezier gehad. Petra is een spontane leuke gastvrouw. Het lijkt me leuk deelnemers op andere events terug te zien. Dikke pluim voor SE!”

Margot

“Single Events is een prima concept als je alleen bent en een nieuwe start wilt maken of met mensen wilt omgaan die in dezelfde situatie zitten. Ik zou zeggen: niet twijfelen maar gewoon doen! Probeer het gewoon eens een keer uit. Ga mee wandelen, lekker dansen of doe mee met een ander leuk uitstapje! Relaxed en gezellig! En Petra, complimenten hoor!”

Renata

Ik doe vaak mee met wandelingen en weekenden en kijk er altijd weer naar uit! Zeker na de ervaringen van de vorige wandelingen en weekenden zal de volgende ook weer mooi zijn! Heb inmiddels ook leuke contacten overgehouden aan de weekenden doordat je dan langer met elkaar optrekt. Vooral de weekenden vind ik een aanrader!”

Jean Hans

“Ik heb me heel goed vermaakt. De wandel- en fietstochten tijdens het singlesweekend waren mooi en niet te lang. Super gezellige avonden. Leuke deelnemers en organisatie. Voor herhaling vatbaar!”

Arno

“Wat heb ik een leuk weekend gehad!  Gezellige mensen, leuke gesprekken, lekker gedanst en heerlijk gegeten. Complimenten voor het personeel en de keuken van het hotel. En uiteraard Petra bedankt voor het organiseren!”

Marijke

Heb je interesse in dit weekend?

Reserveer vrijblijvend je plek

Vul het onderstaande formulier in. Je ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag bericht van ons met meer informatie. 

Dit betreft een optionele reservering. 100% vrijblijvend – Je zit nergens aan vast.

Nb. Wil je er echter zeker van zijn dat je een plekje hebt (onze weekenden lopen namelijk vaak snel vol)? Wacht dan niet langer en maak je reservering nu definitief! Boek en betaal hier om direct je plaats veilig te stellen!

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

Veelgestelde vragen

Het hotel is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt namelijk op loopafstand (ca. 300 m) van bushalte Hoeven, Hofstraat, bereikbaar met de bus (7 km) vanaf NS station Ettenleur.

Of carpoolen is ook mogelijk. Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een carpoollijst met overzicht van deelnemers met en zonder auto, voornaam, woonplaats en telefoonnummer. Je kunt dan eventueel carpoolafspraken maken. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte!

Dat ligt aan het weekend en de locatie, de beschikbare ruimte en kamers.

Bij het weekend in West-Brabant, dat plaats vind in een hotel, verwachten we zo’n 15 tot 25 deelnemers. Het maximum is 28. Op de website van Single Events kun je een update zien van het aantal boekingen en geinteresseerden.

Soms wel, soms niet. We hebben weekenden met meer vrouwen, soms meer mannen, of ongeveer gelijke aantallen mannen en vrouwen. Het is altijd afwachten. Maar wel is het altijd gezellig! En daar gaat het tenslotte om. 

De meeste deelnemers van de Single Events weekenden zijn single mannen en vrouwen 50- en 60-plussers. Maar ook 70-plussers en eind 40-ers gaan vaak mee. Het zijn vooral mensen die actief  zijn en houden van gezelligheid. En tja, wat is leeftijd? Je bent zo jong of oud als je je voelt toch? Wij sluiten niemand uit op leeftijd! Voel je je aangetrokken door een weekend? Laat je niet weerhouden en kom gewoon. Het is altijd gezellig, je bent welkom! 

De meeste mensen komen net als jij alleen.

Veel mensen vinden dit, net als jij mogelijk, spannend. Maar we horen vaak dat dit nergens voor nodig was.

Tijdens de weekenden van Single Events wordt je goed opgevangen door de gastvrouw. Maar ook worden makkelijk contacten gelegd met mensen die al vaker zijn geweest. Omdat iedereen alleen komt zijn de mensen vaak heel open, je hebt snel contact met elkaar en voelt je al snel op je gemak, ook omdat het gelijkgestemden zijn. 

De mensen staan altijd open om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen een leuke tijd te hebben.

En mensen die eenmaal geweest zijn komen daarna graag weer terug, omdat het zo gezellig en laagdrempelig was. En als je vaker komt heb je ook een grotere kans dat je bekenden tegenkomt die je al op een vorig single uitje bent tegengekomen.

Je bent niet de enige! Net als jij zijn er altijd meer mensen die voor de eerste keer komen naar een weekend.

Juist omdat de mensen alleen komen en vaak ook niemand kennen, staan ze open voor contact. De sfeer is altijd erg relaxed! Je wordt goed opgevangen door andere mensen die al vaker zijn geweest en bij Single Events door onze gastvrouwen/ – heren.

Je maakt makkelijk en contact en mensen voelen zich vaak snel op hun gemak. Je zult het merken. 

Als je op tijd boekt kun je altijd een kamer voor jezelf boeken! Kies je voor een gedeelde kamer dan delen je in bij iemand van je geslacht. Met ieder een eigen bed. 

Dat is geen enkel probleem. Je kruist op het boekingsformulier aan dat je vegetarisch bent, dan houden we hier rekening mee. 

Dat is geen enkel probleem. Je vult op het boekingsformulier bij de betreffende vraag in welk dieet je volgt of wat je allergie is, dan houden we daar rekening mee.

Ja, er ontstaan ook vriendschappen en relaties.

Zo groeien contacten vaak uit. Worden nieuwe afspraken gemaakt.

Singles vinden stapmaatjes, wandelmaatjes, eetmaatjes en vriendengroepjes.

Vriendschappen ontstaan en nieuwe liefdes bloeien op.

– Actieve singles met brede interesses. Van actief en uitgaan tot spiritueel.

– Andere alleenstaanden die sociaal actief en ondernemend zijn. 

– Singles, die andere singles, gelijkgestemden willen ontmoeten.

– Singles die open staan voor nieuwe contacten.

– Alleenstaanden die genoeg vrienden hebben, maar vaak met relatie.

– Singles die andere singles willen ontmoeten (en wie weet een date of nieuwe relatie).

Mijn naam is Petra Haarman, oprichter van Single Events. Sinds 2009 organiseer ik wandelingen, borrels, feesten en weekenden voor de wat oudere alleenstaanden. 

Hoe ontstond Single Events?

Omdat ik zelf single was en nieuwe mensen wilde leren kennen, organiseerde ik in juni 2009 een borrelavond voor singles in Arnhem.

Dit was met zo’n vijftig single bezoekers direct al een groot succes! Ik zocht op dat moment werk en had de smaak te pakken, dus ik ging wekelijks singlecafés  en wandelingen organiseren  voor alleenstaanden in Arnhem en vele andere steden. Dit werd een groot succes en zo creëerde ik zelf een nieuwe baan!

Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en al snel kwamen daar weekendjes weg bij voor singles met Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Pinksteren en zeilweekenden met Hemelvaart.

Ook nu zijn de weekenden nog steeds gezellig en druk bezocht, vandaar dat er nu meer weekenden zijn door het jaar heen!

Leuk je op een weekend te ontmoeten! Graag tot dan!

  • Omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen, buiten hun eigen vriendenkring
  • Omdat ze net verhuisd zijn.
  • Omdat hun relatie over is of hun partner is overleden.
  • Omdat ze nieuwe activiteiten willen beleven en ontdekken.
  • Omdat ze dingen samen willen doen,  leuker dan alleen.
  • Of juist omdat ze dingen willen doen die je niet zo snel alleen doet. 
  • Omdat ze klaar zijn met daten en liever ontmoeten in real life, relaxter en effectiever dan daten.
  • Omdat ze toe zijn aan een nieuwe relatie.