EXTRA Gezellig weekend in Het Land van de Peel

2 - 4 aug. 2024

Geniet van een geheel verzorgd weekend in een charmant groepshuis in het Land van de Peel, vlakbij het bedevaartsplaatsje Handel. Veel buiten zijn, begeleide fiets- en wandeltocht, barbecueën en wellicht een frisse duik in de zwemplas!

Vanaf 359

Ontspannen sfeer met gezelligheid en lekker eten.

Samen genieten van leuke activiteiten.

Lekker wandelen en fietsen in de natuur.

Vrijdag

Mogelijkheid om vroeger op eigen gelegenheid of gezamenlijk het Boerenbondmuseum Gemert te bezoeken. Vanaf 16.00 uur wacht een warm onthaal met koffie, thee en lekkernijen, gevolgd door een gezellige borrel en kennismaking.

Rond 19.00 uur schuiven we aan voor een heerlijke warme maaltijd. Voor wie wil maken we na het eten een avondwandeling rond de Rooije plas. De avond wordt gevuld met muziek, dans en spelletjes voor een sfeervol samenzijn.

Zaterdag

Ontbijt gevolgd door een ontspannen fietstocht van circa 35 km met diverse stops. 

We bezoeken eerst Handel, het oudste Maria-bedevaartsoord in Noord-Brabant en het Processiepark. Vanaf Natuurcentrum De Specht verkennen we de Breukenpadroute. We wandelen langs een kruidentuin, insectenmuur, grote poel en bloemrijk grasland. 

Hierna genieten we van een heerlijke lunch bij ons eigen huis.

Daarna vervolgen we onze fietstocht via de Kèskesdijk naar het kasteeldorp Gemert. We maken een stop bij de tuinen van VELT-Gemert: Heerlijck Hopveld voor een korte wandeling door een oud dorpslandschap met kruidentuinen. Daarna fietsen we terug via de Grotelse Heide, door bossen, langs weilanden en beken, meest over onverharde paden. Na afloop kun je nog zwemmen in de Rooije Plas. 

 

Nb. De route kan ingekort worden of je kunt zelfstandig wandelen of winkelen in Gemert. Of je kunt ook lekker ’thuis’ blijven en genieten van de rust bij het huis. Je volgt je eigen programma, niets moet alles mag (maar de meeste deelnemers doen meestal mee met het programma).

Bij slecht weer passen we de route of het programma aan.

Na de borrel samen genieten van een barbecue, gevolgd door een gezellige avond met dans, spelletjes en muziek. Neem eventueel je favoriete spelletjes mee! Er wordt ook vaak gedanst op de lekkerste ’70s till Now dansmuziek!

Bij mooi weer op het terras!

Zondag

Na het ontbijt kun je mee wandelen (circa 8 km) door het schilderachtige Landgoed Groote Slink, met slingerpaden, vijvers en hoogteverschillen. We verkennen ook Landgoed Bunthorst met zijn akkers en lanen en Landgoed De Krim, met natte heide, vennen en een echte pingo. We lopen in een rustig tempo met halverwege een pauze.

Nb. Wil of kun je niet mee wandelen? Tip: ga op tropische vlindersafari in Gemert.  Ontmoet de meest bijzondere vlinders uit alle windstreken. En dat in een decor van een weelderige exotische beplanting. Beleef de tropen in Brabant! 

Na de wandeling genieten we in ons huis van een heerlijke lunch. Daarna, omstreeks 14.30 uur nemen we afscheid en vertrekken we weer huiswaarts.

Je verblijf en kamer

Verblijf in een sfeervol vakantiehuis in een van de groepshuizen van Versantvoort in het buitengebied tussen weilanden en natuur, vlakbij Handel. Geniet van een sfeervolle woonkamer met houtkachel, zithoek en ruime eethoek. Ervaar het terras, de grote tuin en buitenspellen zoals tafelvoetbal en tafeltennis.

Slaapkamers

De slaapkamers bieden twee comfortabele losse bedden, die uit elkaar staan, met  douche en toilet.

Daarnaast zijn er nog een aantal extra kamers met elk twee bedden die een toilet en douche delen op de gang in een accommodatie op enkele minuten van ons huis. 

Kamer delen?

Op het boekingsformulier kun je kiezen voor een kamer voor jezelf of voor een gedeelde kamer. Je wordt dan ingedeeld met iemand van het zelfde geslacht. En er zijn altijd mensen die een kamer willen delen.

Nb. En boek op tijd voor een 1-persoonskamer en voor een kamer in het huis zelf.

Relaxte sfeer

Ben je opzoek naar gezelligheid dan zijn de weekenden van Single Events een aanrader. 

De activiteiten zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk met anderen in contact komt en je snel op je gemak voelt.

Het borrelen, wandelen en fietsen, het gezellige huis waar mensen zich vaak al snel thuis voelen, maar ook de zelfverzorging bij dit arrangement dragen hieraan bij.

We hebben gemerkt dat mensen vaak erg enthousiast zijn over de weekenden. Een reactie: “ontspannen sfeer en leuke activiteiten die het makkelijk maken om anderen beter te leren kennen en me thuis te voelen, ook al zijn mensen net als ik voor de eerste keer mee”.

Zorgeloze ervaring

Met Single Events hoef je je geen zorgen te maken over het organiseren van maaltijden, overnachtingen of activiteiten. Alles is geregeld. Ook het programma.

Jij kunt je zo volledig kunt richten op het genieten van je weekend in een heerlijk huis, de leuke activiteiten en het ontmoeten van interessante mensen. Genieten van de gezelligheid en ontspanning van dit arrangement. 

Gevarieerde activiteiten

Het programma dat Single Events heeft opgesteld biedt tal van leuke activiteiten, zoals een wandeling van circa 8 km met een relaxed tempo, een relaxte fietstocht met diverse stops en culturele uitstapjes, maar ook borrelen en relaxen bij het huis.

De meeste deelnemers doen vaak aan het hele programma mee. Maar deelnemen aan het hele programma hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook programmadelen overslaan en je eigen plan trekken, of lekker relaxen bij het huis, in de tuin, aan jou de keus!

Ervaringen van singles zoals jij

“Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan met een Singles Weekend: het weekend in Eerbeek. Leuke groep, enthousiaste mensen waar ik al snel een leuk en vertrouwd contact mee heb opgebouwd. Genoten in een prachtige, natuurrijke omgeving met vrolijke, enthousiaste mensen. Ik zou zeggen mensen: ben je alleen en zoek je een leuke uitdaging in gezelschap van personen met dezelfde interesse in bijv. natuur, cultuur, etc., schroom dan niet om eens mee te doen. Een echte aanrader!”

Joost

“Weekend Eerbeek was mijn eerste activiteit bij SE. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wat een mooie locatie, goed verzorgd, leuke activiteiten en wat een gezellige groep! Heb mooie gesprekken gevoerd en vooral veel gelachen en plezier gehad. Petra is een spontane leuke gastvrouw. Het lijkt me leuk deelnemers op andere events terug te zien. Dikke pluim voor SE!”

Margot

“Single Events is een prima concept als je alleen bent en een nieuwe start wilt maken of met mensen wilt omgaan die in dezelfde situatie zitten. Ik zou zeggen: niet twijfelen maar gewoon doen! Probeer het gewoon eens een keer uit. Ga mee wandelen, lekker dansen of doe mee met een ander leuk uitstapje! Relaxed en gezellig! En Petra, complimenten hoor!”

Renata

Ik doe vaak mee met wandelingen en weekenden en kijk er altijd weer naar uit! Zeker na de ervaringen van de vorige wandelingen en weekenden zal de volgende ook weer mooi zijn! Heb inmiddels ook leuke contacten overgehouden aan de weekenden doordat je dan langer met elkaar optrekt. Vooral de weekenden vind ik een aanrader!”

Jean Hans

“Ik heb me heel goed vermaakt. De wandel- en fietstochten tijdens het singlesweekend waren mooi en niet te lang. Super gezellige avonden. Leuke deelnemers en organisatie. Voor herhaling vatbaar!”

Arno

“Wat heb ik een leuk weekend gehad in Eerbeek!  Gezellige mensen, leuke gesprekken, lekker gedanst en heerlijk gegeten. Complimenten voor het personeel en de keuken van het hotel. En uiteraard Petra bedankt voor het organiseren!”

Marijke

Heb je interesse in dit weekend?

Reserveer vrijblijvend je plek

Vul het onderstaande formulier in. Je ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag bericht van ons met meer informatie. 

Dit betreft een optionele reservering. 100% vrijblijvend – Je zit nergens aan vast.

Nb. Wil je er echter zeker van zijn dat je een plekje hebt (onze weekenden lopen namelijk vaak snel vol)? Wacht dan niet langer en maak je reservering nu definitief! Boek en betaal hier om direct je plaats veilig te stellen!

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

Veelgestelde vragen

Carpoolen lukt vrijwel altijd. Bovendien vinden mensen het gezellig. Je reist niet alleen en je komt samen met iemand binnen.

Hoe werkt het?

Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een lijst met deelnemers die willen carpoolen (voornaam, woonplaats en telefoonnummer). Je kunt dan iemand bellen en carpoolafspraken maken. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte!

Lukt carpoolen niet? De locatie is ook bereikbaar per openbaar vervoer. Je wordt namelijk door ons opgehaald bij de bushalte Gemert, Pelgrimsrust (eindpunt bus 322) . Bereikbaar met de bus vanaf NS station Den Bosch of Eindhoven. Geef dit per mail tot een dag van te voren door aan Petra als je wilt worden opgehaald.

Soms wel, soms niet. Soms meer mannen, soms meer vrouwen. Het is altijd afwachten. Maar wel altijd gezellig! En daar gaat het tenslotte om. 

De meeste deelnemers van de Single Events weekenden zijn single mannen en vrouwen van 50- en 60-plus. Maar ook wat ouder, begin 70 en jonger, eind veertigers, komt voor. En tja, wat is leeftijd? Je bent zo jong of oud als je je voelt toch? Voel je je aangetrokken tot een weekend, wees welkom! Het is altijd gezellig, ongeacht leeftijd.

Ja, tenzij je carpoolt, komen de meeste mensen, net als jij, ook alleen.

Veel mensen vinden dit, net als jij mogelijk, spannend. Maar we horen vaak dat dit nergens voor nodig was.

Tijdens de weekenden van Single Events word je goed opgevangen door de gastvrouw. Maar ook worden makkelijk contacten gelegd met mensen die al vaker zijn geweest. Omdat iedereen alleen komt zijn de mensen vaak heel open, je hebt snel contact met elkaar en voelt je al snel op je gemak, ook omdat het gelijkgestemden zijn. 

En mensen die eenmaal geweest zijn komen daarna graag weer terug, omdat het zo gezellig en laagdrempelig was. En als je vaker komt heb je ook een grotere kans dat je bekenden tegenkomt die je al op een vorig single uitje bent tegengekomen.

Je bent niet de enige! Net als jij zijn er altijd meer mensen die voor de eerste keer komen naar een weekend.

Juist omdat de mensen alleen komen en vaak ook niemand kennen, staan ze open voor contact. De sfeer is altijd erg relaxed! Je wordt goed opgevangen door andere mensen die al vaker zijn geweest en bij Single Events door onze gastvrouwen/ – heren.

Je maakt makkelijk en contact en mensen voelen zich vaak snel op hun gemak. Je zult het merken. 

Ja, er ontstaan ook vriendschappen en relaties.

Zo groeien contacten vaak uit. Worden nieuwe afspraken gemaakt.

Singles vinden stapmaatjes, wandelmaatjes, eetmaatjes en vriendengroepjes.

Vriendschappen ontstaan en nieuwe liefdes bloeien op.

Als je op tijd boekt kun je altijd een kamer voor jezelf boeken.

Kies je (op het boekingsformulier) voor een gedeelde kamer dan delen je in bij iemand van je geslacht. Met ieder een eigen bed.

Tenzij je een naam invult van iemand met wie je een kamer wilt delen. 

– Actieve singles met brede interesses. Van actief en uitgaan tot spiritueel.

– Andere alleenstaanden die sociaal actief en ondernemend zijn. 

– Singles, die andere singles, gelijkgestemden willen ontmoeten.

– Singles die open staan voor nieuwe contacten.

– Alleenstaanden die genoeg vrienden hebben, maar vaak met relatie.

– Singles die andere singles willen ontmoeten (en wie weet een date of nieuwe relatie).

Mijn naam is Petra Haarman, oprichter van Single Events. Sinds 2009 organiseer ik wandelingen, borrels, feesten en weekenden voor  alleenstaanden, meest 50- en 60-plus. 

Hoe ontstond Single Events?

Omdat ik zelf single was en nieuwe mensen wilde leren kennen, organiseerde ik in juni 2009 een borrelavond voor singles in Arnhem.

Dit was met zo’n vijftig single bezoekers direct al een groot succes! Ik zocht op dat moment werk en had de smaak te pakken, dus ik ging wekelijks singlecafés  en wandelingen organiseren  voor alleenstaanden in Arnhem en vele andere steden. Dit werd een groot succes en zo creëerde ik zelf een nieuwe baan!

Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en al snel kwamen daar vele feesten bij in een groot deel van het land en weekendjes weg voor singles met Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Pinksteren en zeilweekenden met Hemelvaart.

De feesten zijn helaas in aantal en bezoekersaantallen afgenomen. Maar wel nu ook met overnachting en diner, zo’n 4 x per jaar op een vaste locatie.

Daarnaast zijn de weekenden nog steeds gezellig en druk bezocht, vandaar dat ik nu bijna maandelijks een weekend organiseer.

Ik kijk er naar uit je op een van de feest/weekenden of wandelingen te ontmoeten! Graag tot dan!

  • Omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen, buiten hun eigen vriendenkring
  • Omdat ze net verhuisd zijn.
  • Omdat hun relatie over is of hun partner is overleden.
  • Omdat ze nieuwe activiteiten willen beleven en ontdekken.
  • Omdat ze dingen samen willen doen,  leuker dan alleen.
  • Of juist omdat ze dingen willen doen die je niet zo snel alleen doet. 
  • Omdat ze klaar zijn met daten en liever ontmoeten in real life, relaxter en effectiever dan daten.
  • Omdat ze toe zijn aan een nieuwe relatie.