Pinksteren op de Veluwe

17 - 19 mei 2024

Geniet van een heerlijk weekend weg in het gezelschap van een leuke groep alleenstaanden, voornamelijk tussen de 50+ en 60+ jaar oud. Een volledig verzorgd weekend in een knus hotel aan de rand van de Veluwe. Ervaar de gezelligheid, smakelijk eten en drinken tijdens je verblijf. Ontdek de prachtige omgeving rondom Nijkerk.

Vanaf 359

Ontspannen sfeer met gezelligheid en lekker eten. Met in de zomer weekenden een bbq.

Samen genieten van leuke activiteiten. Ook zeil weekenden staan soms op het programma.

Lekker wandelen en in de zomer fietsen in de natuur.

Vrijdag

De deelnemers arriveren vanaf 15.00 uur. Ze ontmoeten elkaar, de meesten voor het eerst, en genieten van een gezellig samenzijn in de Patio. Petra heet iedereen van harte welkom. Wie wil maakt samen een stadswandeling door Nijkerk. Ontdek historische monumenten en oude pakhuizen, het gezellige dorpsplein met terrasjes.

Om 19.00 uur staat er een verrukkelijk driegangendiner voor je klaar, waarvan je samen kunt genieten. Na het diner is het tijd om elkaar beter te leren kennen door middel van vraagkaarten, gezellig borrelen en een sfeervolle avond met muziek in de hotelbar. Vergeet niet je favoriete spelletjes mee te nemen.

Zaterdag

Eerst genieten van een heerlijk ontbijt. Om 10.30 uur start wandeling over landgoed Oldenaller. Door bossen, langs kasteel en vijvers, rododendrons, door boerenland en langs de beek. Halverwege pauze bij de schaapskooi met een drankje en lekkers.

Na de lunch om 13.00 uur bezoeken we het voormalige Zuiderzeestadje Spakenburg. Loop langs rokerijen, visserswoningen en de oude haven met authentieke botters en de 18e eeuwse scheepstimmerwerf. Bezoek het museum Spakenburg en ontdek de historie van het rijke boerenleven, de visserij en ambachten en de mooiste klederdracht. Snuffel op de weekmarkt (10-17 h), of pak een terrasje met uitzicht op de haven.

Bij terugkomst genieten in sauna en zwembad in hotel. Of samen borrelen in de binnentuin.

Om 19.00 uur is er een driegangendiner, gevolgd door een gezellige avond in de bar  met hapjes, drankjes en muziek of een spelletje.

Zondag

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt. Om 10.30 uur start de door Petra begeleide wandeling van ongeveer 8 km door een oud buurtschap. We lopen over paden door weilanden en weggetjes lang karakteristieke boerderijen, een oude schaapskooi en een gaaf en kleinschalig landschap met bospercelen en boerenland. Halverwege pauze met drankje en lekkers op het landgoed, met zicht op het kasteel (geen horeca). 

Rond 13.00 uur keren we terug naar het hotel voor een smakelijke lunch, waar je kunt napraten over de wandeling en ervaringen kunt delen met je medereizigers.

Na de lunch is het rond 14.00 uur tijd om afscheid te nemen van elkaar en te vertrekken. Met een hoofd vol mooie herinneringen en wie weet wel nieuwe vriend(inn)en overgehouden aan dit bijzondere weekend keer je huiswaarts.

Onze tip: of verleng je verblijf (zelf bij het hotel) en maak nog een leuk uitstapje in de omgeving. Zie ‘Tips omgeving’ hier onder.

****Hotel Ampt van Nijkerk

Ons knusse thuis voor dit avontuur is het 4-sterrenhotel Golden Tulip Ampt van Nijkerk, waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. Het hotel ligt net ten noordoosten van Amersfoort, op korte afstand van de A28 en op loopafstand van het centrum van Nijkerk.

Laat jezelf helemaal tot rust komen in het binnenzwembad, de sauna of het Turkse stoombad, waar reserveren niet nodig is. De gezellige bar nodigt je uit voor een drankje en bij mooi weer is het afgesloten terras de ideale plek om te vertoeven. Onze smakelijke maaltijden worden geserveerd in het sfeervolle restaurant met serre.

De luxueuze hotelkamers zijn ruim opgezet en voorzien van twee comfortabele losse bedden, alsook een badkamer met douche en toilet en fohn, bureau met zitje en flatscreen-tv. Koffie- en theefaciliteiten op de kamer.

Kies voor een eigen kamer of deel er een. Als je een kamer wilt delen, geef dan aan met wie op het formulier. Geen naam ingevuld? Geen zorgen, we koppelen je aan iemand van hetzelfde geslacht. En voor degenen die nog niemand kennen: er zijn altijd gelijkgestemden die net als jij graag een kamer willen delen.

Tips omgeving (aankomst- / vertrekdag)

 • Onze tip! Voor een lach op je gezicht: bezoek het Marius van Dokkum museum in Harderwijk (eerste Pinksterdag gesloten). De vaak humorvolle portretten, stillevens en vrije onderwerpen houden ons een spiegel voor. Vaak herken je hierin iets van je zelf! Het enige geregistreerde museum in Nederland van een levende kunstenaar!
 • Bezoek het historische centrum van Harderwijk, dwaal over oude pleinen en straatjes. Bekijk de stadgeschiedenis en beeldende kunst in het Stadsmuseum (eerste Pinksterdag gesloten), volg de beeldenroute door de historische binnenstad, met vele monumentale panden en bewonder de 16e eeuwse gewelfschilderingen in de Grote Kerk. Bezoek het paling- of bottermuseum, loop over de strandboulevard en geniet op een terras aan Veluwemeer of de oude haven. 
 • Bezoek het historische centrum van Amersfoort met grachten en bruggetjes, museum Flehite, huis voor kunst en geschiedenis, Kunsthal KAdE of het Mondriaanhuis.
 • Maak een fietstocht door de Arkemheense polder en langs het Veluwemeer. Bezoek het Stoomgemaal Arkemheen en het bezoekerscentrum.
 • Maak een fietstocht over boerenland en door de bossen van de Veluwe. Bezoek het Veluwse dorp Putten en Landgoed Schovenhorst met bomentuinen en beklim de 40 m hoge Bostoren!
 • Diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar bij het hotel. Fietsen te huur bij hotel (op tijd reserveren).

Relaxte sfeer

Voor gezellige weekendjes ben je bij Single Events aan het goede adres.

De activiteiten zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk met anderen in contact komt en je snel op je gemak voelt.

Het wandelen, de (vaak ook culturele) uitstapjes, het borrelen en vaak ook dansen, het gezellige en gastvrije hotel en onze eigen ruimte in het hotel, waar de mensen zich vaak al snel thuis voelen dragen hieraan bij.

We hebben gemerkt dat mensen vaak erg enthousiast zijn over de weekenden. Een reactie: “ontspannen sfeer en leuke activiteiten die het makkelijk maken om anderen beter te leren kennen en me thuis te voelen, ook al zijn minimaal zo’n 3/4 deel van de deelnemers net als ik voor de eerste keer mee”.

Zorgeloze ervaring

Met Single Events hoef je je geen zorgen te maken over het organiseren van maaltijden, overnachtingen of activiteiten. Alles is geregeld. Ook het programma!

Zoals bij dit weekend de mooie wandelingen en een stadwandeling door het pittoreske Spakenburg. 

Jij kunt je zo volledig kunt richten op het genieten van je weekend in een heerlijk hotel, de leuke activiteiten en het ontmoeten van interessante mensen. Gezelligheid,  ontspanning en een ‘mini-vakantie’-gevoel!

Gevarieerde activiteiten

Het programma van de Single Events-weekenden spreekt veel mensen aan omdat het zo divers is. Het is de combinatie van activiteiten: wandelen, fietsen (in de zomer), culturele bezienswaardigheden bezoeken, borrelen, kletsen, vaak dansen en ook tijd voor gezelligheid met de groep.

Nb. De meeste deelnemers doen vaak aan het hele programma mee. Maar je kunt ook programmadelen overslaan en je eigen plan trekken, of lekker relaxen bij het hotel, aan jou de keus!

Ervaringen van singles zoals jij

“Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan met een Singles Weekend. Leuke groep, enthousiaste mensen waar ik al snel een leuk en vertrouwd contact mee heb opgebouwd. Genoten in een prachtige, natuurrijke omgeving met vrolijke, enthousiaste mensen. Ik zou zeggen mensen: ben je alleen en zoek je een leuke uitdaging in gezelschap van personen met dezelfde interesse in bijv. natuur, cultuur, etc., schroom dan niet om eens mee te doen. Een echte aanrader!”

Joost (48 jaar)

“Weekend Eerbeek was mijn eerste activiteit bij SE. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wat een mooie locatie, goed verzorgd, leuke activiteiten en wat een gezellige groep! Heb mooie gesprekken gevoerd en vooral veel gelachen en plezier gehad. Petra is een spontane leuke gastvrouw. Het lijkt me leuk deelnemers op andere events terug te zien. Dikke pluim voor SE!”

Margot (53 jaar)

“Single Events is een prima concept als je alleen bent en een nieuwe start wilt maken of met mensen wilt omgaan die in dezelfde situatie zitten. Ik zou zeggen: niet twijfelen maar gewoon doen! Probeer het gewoon eens een keer uit. Ga mee wandelen, lekker dansen of doe mee met een ander leuk uitstapje! Relaxed en gezellig! En Petra, complimenten hoor!”

Renata

Ik doe al jaren vaak mee met wandelingen en weekenden van Single Events! Ik kijk er altijd weer naar uit! Zeker na de ervaringen van de vorige wandelingen en weekenden zal de volgende ook weer mooi zijn! Heb inmiddels ook leuke contacten overgehouden aan de weekenden doordat je dan langer met elkaar optrekt. Vooral de weekenden vind ik daarom een aanrader!”

Jean Hans (68 jaar)

Ik was voor het eerst mee met het SE-weekend in Handel. Ik koos voor Single Events vanwege het actieve programma. Het was fijn dat we niet heel vroeg hoefden op te staan, waardoor we ook samen in de avond gezellig op het terras konden blijven kletsen, zingen en dansen! Het contact leggen ging als vanzelf! Dat had ik niet verwacht, want niemand kende elkaar en de meeste deelnemers waren net als ik voor de eerste keer. Verder een pluim voor de organisatie die alles warm en hartelijk regelde! Voor mij een bijzonder geslaagd weekend dat smaakt naar meer!

Edith (53 jaar)

“Wat heb ik een leuk weekend gehad!  Gezellige mensen, leuke gesprekken, lekker gedanst en heerlijk gegeten. Complimenten voor het personeel en de keuken van het hotel. En uiteraard Petra bedankt voor het organiseren!”

Marijke

Heb je interesse in dit weekend?

Reserveer vrijblijvend je plek

Vul het onderstaande formulier in. Je ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag bericht van ons met meer informatie. 

Dit betreft een optionele reservering. 100% vrijblijvend – Je zit nergens aan vast.

Nb. Wil je er echter zeker van zijn dat je een plekje hebt (onze weekenden lopen namelijk vaak snel vol)? Wacht dan niet langer en maak je reservering nu definitief! Boek en betaal hier om direct je plaats veilig te stellen!

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

Veelgestelde vragen

Het hotel is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt namelijk op loopafstand (ca. 35 m) van bushalte Berenkampweg, bereikbaar met de bus (1,7 km) vanaf NS station Nijkerk.

Of carpoolen is ook mogelijk. Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een carpoollijst met overzicht van deelnemers met en zonder auto, voornaam, woonplaats en telefoonnummer. Je kunt dan eventueel carpoolafspraken maken. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte!

Dat ligt aan het weekend (feestdagen) en de locatie, de beschikbare ruimte en kamers.

Bij dit weekend, dat plaats vind in een hotel, verwachten we zo’n 20 tot 30 deelnemers. Op de website van Single Events plaats Petra bij de weekenden regelmatig een update van het aantal boekingen.

Soms wel, soms niet. We hebben weekenden met meer vrouwen, soms meer mannen, of ongeveer gelijke aantallen mannen en vrouwen. Het is altijd afwachten. Maar wel is het altijd gezellig! En daar gaat het tenslotte om. 

De meeste deelnemers van de Single Events weekenden zijn single mannen en vrouwen 50- en 60-plussers. Maar ook 70-plussers en eind 40-ers gaan vaak mee. Het zijn vooral mensen die actief  zijn en houden van gezelligheid. En tja, wat is leeftijd? Je bent zo jong of oud als je je voelt toch? Wij sluiten niemand uit op leeftijd! Voel je je aangetrokken door een weekend? Laat je niet weerhouden en kom gewoon. Het is altijd gezellig, je bent welkom! 

De meeste mensen komen net als jij alleen.

Veel mensen vinden dit, net als jij mogelijk, spannend. Maar we horen vaak dat dit nergens voor nodig was.

Tijdens de weekenden van Single Events word je opgevangen door de gastvrouw en door andere deelnemers. Maar ook worden makkelijk contacten gelegd met mensen die al vaker zijn geweest. Omdat iedereen alleen komt zijn de mensen vaak heel open, je hebt snel contact met elkaar en voelt je al snel op je gemak, ook omdat het gelijkgestemden zijn. 

En mensen die eenmaal geweest zijn komen daarna graag weer terug, omdat het zo gezellig en laagdrempelig was. En als je vaker komt heb je ook een grotere kans dat je bekenden tegenkomt die je al op een vorig single uitje bent tegengekomen.

Je bent niet de enige! Net als jij komen de meeste deelnemers (zo’n 3/4) voor de eerste keer naar het weekend.

Juist omdat de mensen alleen komen en voor het eerst, staan ze open voor contact. De sfeer is altijd erg relaxed! Je wordt goed opgevangen door andere mensen die al vaker zijn geweest en bij Single Events door onze gastvrouwen/ – heren.

Je maakt makkelijk en contact en mensen voelen zich vaak snel op hun gemak. Je zult het merken. 

Als je op tijd boekt kun je altijd een kamer voor jezelf boeken.

Kies je voor een gedeelde kamer dan delen wij je in bij iemand van het zelfde geslacht. Ieder heeft een eigen bed. 

Dat is geen enkel probleem. Je kruist op het boekingsformulier aan dat je vegetarisch bent, dan houden we hier rekening mee. 

Dat is geen enkel probleem. Je vult op het boekingsformulier bij de betreffende vraag in welk dieet je volgt of wat je allergie is, dan houden we daar rekening mee.

Ja, er ontstaan ook vriendschappen en relaties.

Zo groeien contacten vaak uit. Worden nieuwe afspraken gemaakt.

Singles vinden soms nieuwe stap-, wandel- of eetmaatjes of zelfs nieuw vriend(inn)en..

Vriendschappen ontstaan en nieuwe liefdes bloeien op.

Niet zelden maken deelnemers na het weekend weer afspraken om samen een volgend weekend, het Kerstweekend of Oud en Nieuwfeest weer samen te bezoeken! 

– Actieve singles met brede interesses. Van actief en uitgaan tot spiritueel.

– Andere alleenstaanden die sociaal actief en ondernemend zijn. 

– Singles, die andere singles, gelijkgestemden willen ontmoeten.

– Singles die open staan voor nieuwe contacten.

– Alleenstaanden die genoeg vrienden hebben, maar vaak met relatie.

– Singles die andere singles willen ontmoeten (en wie weet een date of nieuwe relatie).

Mijn naam is Petra Haarman, oprichter van Single Events. Sinds 2009 organiseer ik wandelingen, borrels, feesten en weekenden voor de wat oudere alleenstaanden. 

Hoe ontstond Single Events?

Omdat ik zelf single was en nieuwe mensen wilde leren kennen, organiseerde ik in juni 2009 een borrelavond voor singles in Arnhem.

Dit was met zo’n vijftig single bezoekers direct al een groot succes! Ik zocht op dat moment werk en had de smaak te pakken, dus ik ging wekelijks singlecafés  en wandelingen organiseren  voor alleenstaanden in Arnhem en vele andere steden. Dit werd een groot succes en zo creëerde ik zelf een nieuwe baan!

Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en al snel kwamen daar wekelijks singlefeesten bij in een groot deel van het land en af en toe een weekendje weg voor singles met Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Pinksteren en zeilen met Hemelvaart.

De feesten werden helaas steeds minder bezocht, daarom organiseer ik nu nog af en toe een knus feestje met diner en overnachting.

Ook organiseer ik nu ongeveer maandelijks een weekend op diverse leuke plekken in Nederland.  

Leuk je op een weekend te ontvangen! Graag tot dan!

 • Omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen, buiten hun eigen vriendenkring
 • Omdat ze net verhuisd zijn.
 • Omdat hun relatie over is of hun partner is overleden.
 • Omdat ze nieuwe activiteiten willen beleven en ontdekken.
 • Omdat ze dingen samen willen doen,  leuker dan alleen.
 • Of juist omdat ze dingen willen doen die je niet zo snel alleen doet. 
 • Omdat ze klaar zijn met daten en liever ontmoeten in real life, relaxter en effectiever dan daten.
 • Omdat ze toe zijn aan een nieuwe relatie.