Magie van Pasen op de Veluwe

29 - 31 maart 2024

Zin in een weekendje weg met Pasen? Geheel verzorgd, in het gezelschap van een leuke groep alleenstaanden 50- en 60-plus? Meld je aan en geniet in een knus hotel,  gelegen midden in de bossen, vlakbij Elspeet. Ervaar de gezelligheid, smakelijk eten en drinken tijdens je verblijf en ontdek de prachtige Veluwe!

Vanaf 369

Ontspannen sfeer met gezelligheid en lekker eten. Met in de zomer weekenden een bbq.

Samen genieten van leuke activiteiten. Ook zeil weekenden staan soms op het programma.

Lekker wandelen en in de zomer fietsen in de natuur.

Vrijdag

Je kunt arriveren vanaf 15.00 uur. Ontmoet andere deelnemers, de meesten ook voor het eerst, in de brasserie. Petra heet iedereen van harte welkom.

Je kunt alvast kennismaken en borrelen met andere deelnemers. Of nog even een wandelingetje maken kan natuurlijk ook, je loopt zo het bos in! De keus is aan jou!

S’ Avonds wordt er een verrukkelijk driegangendiner uitgeserveerd, waarvan je samen kunt genieten. Na het diner is het tijd om elkaar beter te leren kennen door middel van vraagkaarten, gezellig borrelen, gevolgd door een sfeervolle avond met muziek en wie weet een dansje wagen in het Grand Café. 

Zaterdag

Eerst genieten we van een heerlijk ontbijt. Daarna maken we een prachtige  wandeling (circa 7 km) door bossen en over de heide. Halverwege hebben we een pauze met drankje en lekkers.

Na de lunch in het hotel heb je een vrije middag. Tip: ga mee en bezoek samen een unieke zandsculpturen tentoonstelling in Garderen, waar kunstenaars uit de hele wereld aan hebben meegewerkt. Er zijn meer dan 100 scenes uit zand gemaakt! Er is tevens een beeldentuin, met de tuin- en woondecoraties en je kunt wat drinken bij de Rozentuin. Of bezoek Paleis Het Loo in Apeldoorn of trek je eigen plan. 

Bij terugkomst borrelen, genieten van een heerlijk driegangendiner, gevolgd door een gezellige avond in het Grand Café. Er is muziek en vaak wordt er ook gedanst!

Zondag

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt. Daarna maken we een wandeling (circa 8 km). We lopen over een smal en kronkelig paadje door het bos en slingeren over de heide met af en toe prachtige vergezichten. Halverwege hebben we pauze met een drankje en lekkers (geen horeca). 

Daarna keren we terug naar het hotel voor een smakelijke lunch, waar we napraten over dit heerlijke weekend.

Na de lunch is het rond 14.00 uur tijd om afscheid te nemen en te vertrekken. Met een hoofd vol mooie herinneringen en wie weet wel nieuwe vriend(inn)en keer je huiswaarts.

Hotel Mennorode

Ons thuisbasis voor dit leuke weekend is het Hotel Mennorode, waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Het hotel ligt midden in de bossen op circa 2 km van Elspeet. Dit is op circa 15 minuten rijden van de A28 (Nunspeet) en de A1 (Kootwijk) 50.

Het gezellige Grand Café nodigt uit voor een drankje en bij mooi weer is het terras de ideale plek. De smakelijke maaltijden nuttigen we in het restaurant met uitzicht op de natuur.

De hotelkamers zijn voorzien van twee comfortabele losse eenpersoons bedden, alsook een badkamer met douche en toilet, een föhn, bureau, fauteuil en een tv en thee- en koffie-faciliteiten.

Kies voor een eigen kamer of deel er een. Als je een kamer wilt delen, geef dan aan met wie op het formulier. Geen naam ingevuld? Geen zorgen, we koppelen je aan iemand van hetzelfde geslacht. En voor degenen die nog niemand kennen: er zijn altijd gelijkgestemden die net als jij graag een kamer willen delen.

Relaxte sfeer

Voor gezellige weekendjes ben je bij Single Events aan het goede adres.

De activiteiten zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk met anderen in contact komt en je snel op je gemak voelt.

Het wandelen, de (vaak ook culturele) uitstapjes, het borrelen en vaak ook dansen, het gezellige en gastvrije hotel en het gezellige Grand Café, waar de mensen zich vaak al snel thuis voelen dragen hieraan bij.

We hebben gemerkt dat mensen vaak erg enthousiast zijn over de weekenden. Een reactie: “ontspannen sfeer en leuke activiteiten die het makkelijk maken om anderen beter te leren kennen en me thuis te voelen, ook al is minimaal zo’n 3/4 deel van de deelnemers net als ik voor de eerste keer mee”.

Zorgeloze ervaring

Met Single Events hoef je je geen zorgen te maken over het organiseren van maaltijden, overnachtingen of activiteiten. Alles is geregeld. Ook het programma!

Zoals bij dit weekend de mooie wandelingen en eventueel bezoek aan de Zandsculpturen in Garderen en ’s avonds gezelligheid in de bar met muziek en dansen. 

Jij kunt je zo volledig kunt richten op het genieten van je weekend in een heerlijk hotel, de leuke activiteiten en het ontmoeten van interessante mensen. Gezelligheid,  ontspanning en een ‘mini-vakantie’-gevoel!

Gevarieerde activiteiten

Het programma van de Single Events-weekenden spreekt veel mensen aan omdat het zo divers is. Het is de combinatie van activiteiten: wandelen, fietsen (in de zomer), culturele bezienswaardigheden bezoeken, borrelen, kletsen, vaak dansen en ook tijd voor gezelligheid met de groep.

Nb. De meeste deelnemers doen vaak aan het hele programma mee. Maar je kunt ook programmadelen overslaan en je eigen plan trekken, of lekker relaxen bij het hotel, aan jou de keus!

Foto: tip! bezoek de zandsculpturen in Garderen.

Ervaringen van singles zoals jij

“Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan met een Singles Weekend. Leuke groep, enthousiaste mensen waar ik al snel een leuk en vertrouwd contact mee heb opgebouwd. Genoten in een prachtige, natuurrijke omgeving met vrolijke, enthousiaste mensen. Ik zou zeggen mensen: ben je alleen en zoek je een leuke uitdaging in gezelschap van personen met dezelfde interesse in bijv. natuur, cultuur, etc., schroom dan niet om eens mee te doen. Een echte aanrader!”

Joost (48 jaar)

“Weekend Eerbeek was mijn eerste activiteit bij SE. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wat een mooie locatie, goed verzorgd, leuke activiteiten en wat een gezellige groep! Heb mooie gesprekken gevoerd en vooral veel gelachen en plezier gehad. Petra is een spontane leuke gastvrouw. Het lijkt me leuk deelnemers op andere events terug te zien. Dikke pluim voor SE!”

Margot (53 jaar)

“Single Events is een prima concept als je alleen bent en een nieuwe start wilt maken of met mensen wilt omgaan die in dezelfde situatie zitten. Ik zou zeggen: niet twijfelen maar gewoon doen! Probeer het gewoon eens een keer uit. Ga mee wandelen, lekker dansen of doe mee met een ander leuk uitstapje! Relaxed en gezellig! En Petra, complimenten hoor!”

Renata

Ik doe al jaren vaak mee met wandelingen en weekenden van Single Events! Ik kijk er altijd weer naar uit! Zeker na de ervaringen van de vorige wandelingen en weekenden zal de volgende ook weer mooi zijn! Heb inmiddels ook leuke contacten overgehouden aan de weekenden doordat je dan langer met elkaar optrekt. Vooral de weekenden vind ik daarom een aanrader!”

Jean Hans (68 jaar)

Ik was voor het eerst mee met het SE-weekend in Handel. Ik koos voor Single Events vanwege het actieve programma. Het was fijn dat we niet heel vroeg hoefden op te staan, waardoor we ook samen in de avond gezellig op het terras konden blijven kletsen, zingen en dansen! Het contact leggen ging als vanzelf! Dat had ik niet verwacht, want niemand kende elkaar en de meeste deelnemers waren net als ik voor de eerste keer. Verder een pluim voor de organisatie die alles warm en hartelijk regelde! Voor mij een bijzonder geslaagd weekend dat smaakt naar meer!

Edith (53 jaar)

“Wat heb ik een leuk weekend gehad!  Gezellige mensen, leuke gesprekken, lekker gedanst en heerlijk gegeten. Complimenten voor het personeel en de keuken van het hotel. En uiteraard Petra bedankt voor het organiseren!”

Marijke

Heb je interesse in dit weekend?

Reserveer vrijblijvend je plek

Vul het onderstaande formulier in. Je ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag bericht van ons met meer informatie. 

Dit betreft een optionele reservering. 100% vrijblijvend – Je zit nergens aan vast.

Nb. Wil je er echter zeker van zijn dat je een plekje hebt (onze weekenden lopen namelijk vaak snel vol)? Wacht dan niet langer en maak je reservering nu definitief! Boek en betaal hier om direct je plaats veilig te stellen!

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

Veelgestelde vragen

Wij adviseren je te carpoolen, dit lukt vrijwel altijd! Het is gezellig en je komt meteen al met iemand binnen! 

Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een carpoollijst met overzicht van deelnemers die willen carpoolen. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte! Neem dan zelf contact op met degene.

Lukt carpoolen echt niet? Het hotel zelf is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. We kunnen je wel ophalen bij de bushalte in Elspeet op circa 2 km afstand. Deze is bereikbaar met de bus vanaf NS station Nunspeet of Harderwijk.

Dat ligt aan het weekend (feestdagen) en de locatie, de beschikbare ruimte en kamers.

Bij dit weekend, dat plaats vind in een hotel, verwachten we zo’n 25 tot 35 deelnemers. Op de website van Single Events plaatst Petra bij de weekenden regelmatig een update van het aantal boekingen.

Soms wel, soms niet. We hebben weekenden met meer vrouwen, soms meer mannen, of ongeveer gelijke aantallen mannen en vrouwen. Het is altijd afwachten. Maar wel is het altijd gezellig! En daar gaat het tenslotte om. 

De meeste deelnemers van de Single Events weekenden zijn single mannen en vrouwen 50- en 60-plussers. Maar ook 70-plussers en eind 40-ers gaan vaak mee. Het zijn vooral mensen die actief  zijn en houden van gezelligheid. En tja, wat is leeftijd? Je bent zo jong of oud als je je voelt toch? Wij sluiten niemand uit op leeftijd! Voel je je aangetrokken door een weekend? Laat je niet weerhouden en kom gewoon. Het is altijd gezellig, je bent welkom! 

De meeste mensen komen net als jij alleen.

Veel mensen vinden dit, net als jij mogelijk, spannend. Maar we horen vaak dat dit nergens voor nodig was.

Tijdens de weekenden van Single Events word je opgevangen door de gastvrouw en door andere deelnemers. Maar ook worden makkelijk contacten gelegd met mensen die al vaker zijn geweest. Omdat iedereen alleen komt zijn de mensen vaak heel open, je hebt snel contact met elkaar en voelt je al snel op je gemak, ook omdat het gelijkgestemden zijn. 

En mensen die eenmaal geweest zijn komen daarna graag weer terug, omdat het zo gezellig en laagdrempelig was. En als je vaker komt heb je ook een grotere kans dat je bekenden tegenkomt die je al op een vorig single uitje bent tegengekomen.

Je bent niet de enige! Net als jij komen de meeste deelnemers (zo’n 3/4) voor de eerste keer naar het weekend.

Juist omdat de mensen alleen komen en voor het eerst, staan ze open voor contact. De sfeer is altijd erg relaxed! Je wordt goed opgevangen door andere mensen die al vaker zijn geweest en bij Single Events door onze gastvrouwen/ – heren.

Je maakt makkelijk en contact en mensen voelen zich vaak snel op hun gemak. Je zult het merken. 

Als je op tijd boekt kun je altijd een kamer voor jezelf boeken.

Kies je voor een gedeelde kamer dan delen wij je in bij iemand van het zelfde geslacht. Ieder heeft een eigen bed. 

Dat is geen enkel probleem. Je kruist op het boekingsformulier aan dat je vegetarisch bent, dan houden we hier rekening mee. 

Dat is geen enkel probleem. Je vult op het boekingsformulier bij de betreffende vraag in welk dieet je volgt of wat je allergie is, dan houden we daar rekening mee.

Ja, er ontstaan ook vriendschappen en relaties.

Zo groeien contacten vaak uit. Worden nieuwe afspraken gemaakt.

Singles vinden soms nieuwe stap-, wandel- of eetmaatjes of zelfs nieuw vriend(inn)en..

Vriendschappen ontstaan en nieuwe liefdes bloeien op.

Niet zelden maken deelnemers na het weekend weer afspraken om samen een volgend weekend, het Kerstweekend of Oud en Nieuwfeest weer samen te bezoeken! 

– Actieve singles met brede interesses. Van actief en uitgaan tot spiritueel.

– Andere alleenstaanden die sociaal actief en ondernemend zijn. 

– Singles, die andere singles, gelijkgestemden willen ontmoeten.

– Singles die open staan voor nieuwe contacten.

– Alleenstaanden die genoeg vrienden hebben, maar vaak met relatie.

– Singles die andere singles willen ontmoeten (en wie weet een date of nieuwe relatie).

Mijn naam is Petra Haarman, oprichter van Single Events. Sinds 2009 organiseer ik wandelingen, borrels, feesten en weekenden voor de wat oudere alleenstaanden. 

Hoe ontstond Single Events?

Omdat ik zelf single was en nieuwe mensen wilde leren kennen, organiseerde ik in juni 2009 een borrelavond voor singles in Arnhem.

Dit was met zo’n vijftig single bezoekers direct al een groot succes! Ik zocht op dat moment werk en had de smaak te pakken, dus ik ging wekelijks singlecafés  en wandelingen organiseren  voor alleenstaanden in Arnhem en vele andere steden. Dit werd een groot succes en zo creëerde ik zelf een nieuwe baan!

Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en al snel kwamen daar wekelijks singlefeesten bij in een groot deel van het land en af en toe een weekendje weg voor singles met Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Pinksteren en zeilen met Hemelvaart.

De feesten werden helaas steeds minder bezocht, daarom organiseer ik nu nog af en toe een knus feestje met diner en overnachting.

Ook organiseer ik nu ongeveer maandelijks een weekend op diverse leuke plekken in Nederland.  

Leuk je op een weekend te ontvangen! Graag tot dan!

  • Omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen, buiten hun eigen vriendenkring
  • Omdat ze net verhuisd zijn.
  • Omdat hun relatie over is of hun partner is overleden.
  • Omdat ze nieuwe activiteiten willen beleven en ontdekken.
  • Omdat ze dingen samen willen doen,  leuker dan alleen.
  • Of juist omdat ze dingen willen doen die je niet zo snel alleen doet. 
  • Omdat ze klaar zijn met daten en liever ontmoeten in real life, relaxter en effectiever dan daten.
  • Omdat ze toe zijn aan een nieuwe relatie.