Kerst op de Veluwe

24 - 26 december 2023

Op zoek naar een Kerstviering die dit jaar een tikkeltje anders is dan de traditionele? Sluit je aan bij andere singles en geniet van dit volledig verzorgde Kerstweekend. Wat kun je verwachten?

Vanaf 395

Ontspannen sfeer met gezelligheid en lekker eten.

Samen genieten van leuke activiteiten.

Lekker wandelen en fietsen in de natuur.

Kerstavond

De deelnemers arriveren geleidelijk vanaf 15.00 uur. Ze ontmoeten elkaar, net als jij vaak ook voor het eerst, en genieten van een gezellig samenzijn in het Grand Café. Petra heet iedereen van harte welkom. 

Om 19.00 uur word er een verrukkelijk driegangendiner uitgeserveerd, waarvan we samen genieten. Na het diner is het tijd om elkaar verder te leren kennen, voor wie wil in wisselende groepjes aan de hand van leuke vraagkaarten. En natuurlijk gezellig borrelen met muziek en wie weet waag je al een dansje. We beleven een leuke tijd samen in de bar. 

Eerste Kerstdag

Na het sfeervolle  Kerstontbijt maken we een wandeling van ongeveer 8 km. Samen verkennen we de bossen en  heidevelden, met een pauze halverwege voor een verfrissend drankje en lekkernij.

Terug in het hotel staat er een verrukkelijke lunch voor ons klaar, waarna je vrij hebt of je eigen avonturen kan beleven met bijvoorbeeld leuke spelletjes.

In de late middag wacht een verrassende dansworkshop op ons, waarbij muziek en beweging samenkomen en we samen plezier beleven.

Bij de vuurkorf genieten we daarna van glühwein en warme chocolademelk, omringd door een warme en gezellige sfeer.

Het hoogtepunt  is ons 3-gangen kerstdiner, waar we niet alleen van heerlijke gerechten genieten, maar ook van gezellige gesprekken in goed gezelschap.

Onze avond wordt feestelijk afgesloten met een swingparty, waar we samen dansen op muziek van de jaren ’70 tot nu. Voor wie liever wil bijpraten en ontspannen, is er de bar met een drankje.

Tweede Kerstdag

We starten de dag met een heerlijk Kerstontbijt, een moment om samen te genieten en de ervaringen van jouw (eerste) Kerstweekend te delen.

Na het ontbijt, rond 11 uur, is het tijd om uit te checken en afscheid te nemen van elkaar. We vertrekken met onze harten gevuld met prachtige herinneringen aan dit unieke Kerstweekend waarin we samen hebben genoten.

Hotel op de Veluwe

Ons knusse thuis voor dit avontuur is hotel Mennorode, vlakbij Elspeet, te midden van prachtige bossen. Gezelligheid staat bij dit hotel hoog in het vaandel. Grand Café De Schaapskooi is een sfeervolle ruimte waar we genieten van een drankje. De smakelijke maaltijden worden geserveerd in het restaurant met uitzicht op de bossen.

Parkeren gratis bij het hotel. Eventueel kan ook je hond mee.

De luxe hotelkamers zijn  voorzien van twee comfortabele losse boxspring bedden, alsook een badkamer met douche en toilet, koffie- en thee faciliteiten, een flatscreen tv en een föhn.

Kies voor een eigen kamer of deel er een. Als je een kamer wilt delen, geef dan op het formulier aan met wie je wilt delen. Of ken je nog niemand? Geen zorgen, we koppelen je aan iemand van hetzelfde geslacht. Er zijn altijd gelijkgestemden die net als jij graag een kamer willen delen.

Relaxte sfeer

Voor gezellige weekendjes ben je bij Single Events aan het goede adres.

De activiteiten zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk met anderen in contact komt en je snel op je gemak voelt.

Het borrelen, wandelen, de workshop, het dansen, het gezellige hotel waar mensen zich vaak al snel thuis voelen dragen hieraan bij.

We hebben gemerkt dat mensen vaak erg enthousiast zijn over de weekenden. Een reactie: “ontspannen sfeer en leuke activiteiten die het makkelijk maken om anderen beter te leren kennen en me thuis te voelen, ook al zijn mensen net als ik voor de eerste keer mee”.

Zorgeloze ervaring

Met Single Events hoef je je geen zorgen te maken over het organiseren van maaltijden, overnachtingen of activiteiten. Alles is geregeld. Ook het programma.

Jij kunt je zo volledig kunt richten op het genieten van je weekend in een heerlijk hotel, de leuke activiteiten en het ontmoeten van interessante mensen. Genieten van de gezelligheid en ontspanning en van een ‘mini-vakantie’-gevoel. 

Gevarieerde activiteiten

Het programma van Single Events biedt tal van leuke activiteiten, zoals wandelingen, kennismaken met Fundate-kaarten en borrelen. Daarnaast wordt er s’ avonds muziek gedraaid en wordt er gedanst en  is er met Kerst tevens een dansworkshop. De locaties zijn altijd in of vlakbij de natuur, waardoor je even helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van een ‘mini-vakantie’-gevoel. 

 

Ervaringen van singles zoals jij

“Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan met een Singles Weekend. Leuke groep, enthousiaste mensen waar ik al snel een leuk en vertrouwd contact mee heb opgebouwd. Genoten in een prachtige, natuurrijke omgeving met vrolijke, enthousiaste mensen. Ik zou zeggen mensen: ben je alleen en zoek je een leuke uitdaging in gezelschap van personen met dezelfde interesse in bijv. natuur, cultuur, etc., schroom dan niet om eens mee te doen. Een echte aanrader!”

Joost

“Weekend Eerbeek was mijn eerste activiteit bij SE. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wat een mooie locatie, goed verzorgd, leuke activiteiten en wat een gezellige groep! Heb mooie gesprekken gevoerd en vooral veel gelachen en plezier gehad. Petra is een spontane leuke gastvrouw. Het lijkt me leuk deelnemers op andere events terug te zien. Dikke pluim voor SE!”

Margot

“Single Events is een prima concept als je alleen bent en een nieuwe start wilt maken of met mensen wilt omgaan die in dezelfde situatie zitten. Ik zou zeggen: niet twijfelen maar gewoon doen! Probeer het gewoon eens een keer uit. Ga mee wandelen, lekker dansen of doe mee met een ander leuk uitstapje! Relaxed en gezellig! En Petra, complimenten hoor!”

Renata

Ik doe vaak mee met wandelingen en weekenden en kijk er altijd weer naar uit! Zeker na de ervaringen van de vorige wandelingen en weekenden zal de volgende ook weer mooi zijn! Heb inmiddels ook leuke contacten overgehouden aan de weekenden doordat je dan langer met elkaar optrekt. Vooral de weekenden vind ik een aanrader!”

Jean Hans

“Ik heb me heel goed vermaakt. De wandel- en fietstochten tijdens het singlesweekend waren mooi en niet te lang. Super gezellige avonden. Leuke deelnemers en organisatie. Voor herhaling vatbaar!”

Arno

“Wat heb ik een leuk weekend gehad!  Gezellige mensen, leuke gesprekken, lekker gedanst en heerlijk gegeten. Complimenten voor het personeel en de keuken van het hotel. En uiteraard Petra bedankt voor het organiseren!”

Marijke

Heb je interesse in dit weekend?

Reserveer vrijblijvend je plek

Vul het onderstaande formulier in. Je ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag bericht van ons met meer informatie. 

Dit betreft een optionele reservering. 100% vrijblijvend – Je zit nergens aan vast.

Nb. Wil je er echter zeker van zijn dat je een plekje hebt (onze weekenden lopen namelijk vaak snel vol)? Wacht dan niet langer en maak je reservering nu definitief! Boek en betaal hier om direct je plaats veilig te stellen!

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

Veelgestelde vragen

Het hotel is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Hotel ligt op ca. 1,5 km van bushalte Kleine Kolonieweg Elspeet. Bereikbaar met bus vanaf NS station Harderwijk/ Nunspeet/ Nijkerk/ Ermelo/ Apeldoorn/ Barneveld/ Amersfoort. Kijk op www.9292.nl. De organisatie kan je ophalen vanaf de bushalte. Geef dit graag aan op boekingsforumlier. Maar carpoolen lukt ook vrijwel altijd:

Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een carpoollijst met overzicht van deelnemers met en zonder auto, voornaam, woonplaats en telefoonnummer. Je kunt dan eventueel carpoolafspraken maken. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte!

Onze Kerst weekenden zijn bij vele singles al jaren erg geliefd. Vandaar dat hier (veel) meer mensen komen dan bij onze reguliere weekenden.

Bij het Kerstweekend  verwachten we zo’n 30 tot 50 deelnemers. Op de website van Single Events kun je een update zien van het aantal boekingen en geïnteresseerden.

Daarnaast komen er op 25 december tijdens het Kerstdiner en de feestavond vaak nog zo’n 20 à 30 mensen bij (zonder overnachting).

Heel fijn om met zoveel gelijkgestemde singles samen Kerst te vieren! De zalen en het hotel is ruim genoeg! Je bent welkom!

Tijdens onze Kerst weekenden komen er meestal ongeveer gelijke aantallen mannen als vrouwen.

Het blijft altijd afwachten. Maar met Kerst is altijd wel erg gezellig en bijzonder om met veel singles samen te vieren! En daar gaat het tenslotte om. 

De meeste deelnemers van de Single Events weekenden zijn single mannen en vrouwen 50- en 60-plussers. Maar ook 70-plussers en eind 40-ers gaan vaak mee. Het zijn vooral mensen die actief  zijn en houden van gezelligheid. En tja, wat is leeftijd? Je bent zo jong of oud als je je voelt toch? Wij sluiten niemand uit op leeftijd! Voel je je aangetrokken door een weekend? Laat je niet weerhouden en kom gewoon. Het is altijd gezellig, je bent welkom! 

De meeste mensen komen net als jij alleen.

Veel mensen vinden dit, net als jij mogelijk, spannend. Maar we horen vaak dat dit nergens voor nodig was.

Tijdens de weekenden van Single Events wordt je goed opgevangen door de gastvrouw. Maar ook worden makkelijk contacten gelegd met mensen die al vaker zijn geweest. Omdat iedereen alleen komt zijn de mensen vaak heel open, je hebt snel contact met elkaar en voelt je al snel op je gemak, ook omdat het gelijkgestemden zijn. 

De mensen staan altijd open om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen een leuke tijd te hebben.

En mensen die eenmaal geweest zijn komen daarna graag weer terug, omdat het zo gezellig en laagdrempelig was. En als je vaker komt heb je ook een grotere kans dat je bekenden tegenkomt die je al op een vorig single uitje bent tegengekomen.

Je bent niet de enige! Net als jij zijn er altijd meer mensen die voor de eerste keer komen naar een weekend.

Juist omdat de mensen alleen komen en vaak ook niemand kennen, staan ze open voor contact. De sfeer is altijd erg relaxed! Je wordt goed opgevangen door andere mensen die al vaker zijn geweest en bij Single Events door onze gastvrouwen/ – heren.

Je maakt makkelijk en contact en mensen voelen zich vaak snel op hun gemak. Je zult het merken. 

Als je op tijd boekt kun je altijd een kamer voor jezelf boeken! Kies je voor een gedeelde kamer dan delen we je in bij iemand van je geslacht. Met ieder een eigen bed. Of kom je met iemand die je kent, dan kun je aangeven op het boekingsformulier dat je met die persoon een kamer wilt delen.

Dat is geen enkel probleem. Je kruist op het boekingsformulier aan dat je vegetarisch bent, dan houden we hier rekening mee.

Dat is geen enkel probleem. Je vult op het boekingsformulier bij de betreffende vraag in welk dieet je volgt of wat je allergie is, dan houden we daar rekening mee.

Nee, dat is geen enkel probleem. Je kunt tijdens de wandeling ook in het hotel blijven, dat doen vaak wel meer deelnemers. Je kunt het dan daar gezellig hebben samen.

Mijn naam is Petra Haarman, oprichter van Single Events. Sinds 2009 organiseer ik wandelingen, borrels, feesten en weekenden voor de wat oudere alleenstaanden. 

Hoe ontstond Single Events?

Omdat ik zelf single was en nieuwe mensen wilde leren kennen, organiseerde ik in juni 2009 een borrelavond voor singles in Arnhem.

Dit was met zo’n vijftig single bezoekers direct al een groot succes! Ik zocht op dat moment werk en had de smaak te pakken, dus ik ging wekelijks singlecafés  en wandelingen organiseren  voor alleenstaanden in Arnhem en vele andere steden. Dit werd een groot succes en zo creëerde ik zelf een nieuwe baan!

Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en al snel kwamen daar weekendjes weg bij voor singles met Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Pinksteren en zeilweekenden met Hemelvaart.

Ook nu zijn de weekenden nog steeds gezellig en druk bezocht, vandaar dat er nu meer weekenden zijn door het jaar heen!

Leuk je op een weekend te ontmoeten! Graag tot dan!

– Actieve singles met brede interesses. Van actief en uitgaan tot spiritueel.

– Andere alleenstaanden die sociaal actief en ondernemend zijn. 

– Singles, die andere singles, gelijkgestemden willen ontmoeten.

– Singles die open staan voor nieuwe contacten.

– Alleenstaanden die genoeg vrienden hebben, maar vaak met relatie.

– Singles die andere singles willen ontmoeten (en wie weet een date of nieuwe relatie).

Ja, er ontstaan ook vriendschappen en relaties.

Zo groeien contacten vaak uit. Worden nieuwe afspraken gemaakt.

Singles vinden stapmaatjes, wandelmaatjes, eetmaatjes en vriendengroepjes.

Vriendschappen ontstaan en nieuwe liefdes bloeien op.

  • Omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen, buiten hun eigen vriendenkring
  • Omdat ze net verhuisd zijn.
  • Omdat hun relatie over is of hun partner is overleden.
  • Omdat ze nieuwe activiteiten willen beleven en ontdekken.
  • Omdat ze dingen samen willen doen,  leuker dan alleen.
  • Of juist omdat ze dingen willen doen die je niet zo snel alleen doet. 
  • Omdat ze klaar zijn met daten en liever ontmoeten in real life, relaxter en effectiever dan daten.
  • Omdat ze toe zijn aan een nieuwe relatie.

Vul ieder je eigen boekingsformulier in.

Kamer delen?

Vink dit aan en bij de vraag ‘Ik deel graag kamer met’, vul je de betreffende naam in (dit wijst zich vanzelf als je het boekingsformulier invult).

Of ken je niemand? Geen zorgen! Er zijn net als jij altijd mensen die een kamer willen delen. Vul hier dan niets in, dan delen wij je in met iemand van het zelfde geslacht.