Zomerweekend - Giethoorn

18 - 20 AUGUSTUS 2023

Vanaf onze luxe groepsaccommodatie in het buitengebied van Giethoorn geniet van fietsen, varen en wandelen door waterrijk gebied. Ontdek Nationaal Park de Wieden en pittoreske dorpjes en voor wie wil tevens bezoek prachtig Corso. Avondvertier en barbecue inclusief!

Vanaf 349 euro

Ontspannen sfeer met gezelligheid en lekker eten.

Samen genieten van leuke activiteiten.

Lekker wandelen en fietsen in de natuur.

Vrijdag

Vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom voor de ontvangst en kunnen we gezellig borrelen. Rond 18.30 uur wordt een heerlijke warme maaltijd geserveerd en wie wil kan vanavond naar het Corso in Sint-Jansklooster (start 20.30 u), of bezoek het Middagcorso om 14.00 u.

Daarna zetten we de gezelligheid voort op het terras of in het huis met muziek en dansen of een spelletje. We maken er samen een fijne avond van, vol vrolijkheid en fijne momenten!

Zaterdag

Vandaag maken we een prachtige fietstocht van ongeveer 35 km. Het tempo is relaxed en we maken onderweg diverse stops.

We fietsen door Giethoorn over bruggetjes en langs kameelboederijen, langs de Bovenwiede naar het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Hier maken we een korte wandeling over het laarzenpad (1 km) en genieten we van ons zelf klaar gemaakte lunchpakket. Vervolgens zetten we koers naar het prachtige voormalige Zuiderzeestadje Blokzijl met haven, oude huizen en stadswallen. Hier een wandelingetje en genieten op het terras.

Daarna fietsen we langs weilanden en rietkragen terug via het pontje bij Jonen en Dwarsgracht (‘Giethoorn in het klein’).

’s Avonds wordt er gezellig gebarbecued en daarna zien we wel, met muziek of een spelletje. Het belooft een mooie dag te worden, vol gezelligheid en nieuwe ontdekkingen!

Zondag

Rond 10.30 uur kunnen we  een bezoek brengen aan het pittoreske Giethoorn. Op dit vroege tijdstip is het nog niet druk. Je kunt kiezen voor een vaartocht, bijvoorbeeld 1 uur door Giethoorn met een fluisterboot (zelf, met een groepje varen) of stap in een rondvaartboot waar je uitleg krijgt over de historie van Giethoorn. Je vaart (zelf) over grachten, onder bruggetjes door, langs zogenoemde kameelboerderijen en over de Bovenwijde.

En maak een wandelingetje door Giethoorn over smalle paadjes langs de grachten en over de bruggetjes.

En/of heb je Giethoorn al gezien? Kies dan voor een wandeling over het Bodelaekepad. Ongeveer 6 km door de Beulakerpolder, een natuurgebied met rietland en ruigte, laagveenmoeras en open water met bijzondere vogels en een uitkijktoren (neem je verrekijker mee). Vlakbij Giethoorn.

Rond 14.00 uur genieten we van een lunch in het huis. Omstreeks 15.00 uur komt er een einde aan deze mooie dag en is het tijd voor vertrek.

Je verblijf en kamer

Welkom in onze luxe groepsaccommodatie in het buitengebied in de buurt van Giethoorn. Hier vind je een knusse zit-eetruimte met open keuken en een gezellige kamer met zitbanken en eethoek. Bij zonnig weer genieten op zonnig terras.

De luxe sfeervolle slaapkamers zijn meest uitgerust met drie comfortabele losse bedden en eigen douche en toilet. Daarnaast twee kamers met één bed (bedstee). Enkele kamers delen een toilet en douche.

Je kunt kiezen voor een eigen kamer of voor een gedeelde kamer. Er zijn altijd mensen die een kamer willen delen. We delen je dan in met ander/en van het zelfde geslacht. 

Nb. Boek op tijd voor een één persoonskamer, deze zijn erg gewild!

Relaxte sfeer

Ben jij ook op zoek naar gezelligheid dan zijn de weekenden van Single Events een aanrader.  

De activiteiten zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk met anderen in contact komt en je snel op je gemak voelt.

Het borrelen, wandelen en fietsen, het gezellige huis waar mensen zich vaak al snel thuis voelen, maar ook de zelfverzorging bij dit arrangement dragen hieraan bij.

We hebben gemerkt dat mensen vaak erg enthousiast zijn over de weekenden. Een reactie: “Ontspannen sfeer en leuke activiteiten die het makkelijk maken om anderen beter te leren kennen en me thuis te voelen, ook al zijn mensen net als ik voor de eerste keer mee”.

Zorgeloze ervaring

Met Single Events hoef je je geen zorgen te maken over het organiseren van maaltijden, overnachtingen of activiteiten. Alles is geregeld. Ook het programma.

Jij kunt je zo volledig kunt richten op het genieten van je weekend in een heerlijk huis, de leuke activiteiten en het ontmoeten van interessante mensen. Genieten van de gezelligheid en ontspanning van dit arrangement. 

Gevarieerde activiteiten

Het programma dat Single Events heeft opgesteld biedt tal van leuke activiteiten, zoals een wandeling van circa 8 km met een relaxed tempo, een relaxte fietstocht met diverse stops en culturele uitstapjes, maar ook borrelen en relaxen bij het huis.

De meeste deelnemers doen vaak aan het hele programma mee. Maar deelnemen aan het hele programma hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook programmadelen overslaan en je eigen plan trekken, of lekker relaxen bij het huis, in de tuin, aan jou de keus!

Ervaringen van singles zoals jij

“Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan met een Singles Weekend: het weekend in Eerbeek. Leuke groep, enthousiaste mensen waar ik al snel een leuk en vertrouwd contact mee heb opgebouwd. Genoten in een prachtige, natuurrijke omgeving met vrolijke, enthousiaste mensen. Ik zou zeggen mensen: ben je alleen en zoek je een leuke uitdaging in gezelschap van personen met dezelfde interesse in bijv. natuur, cultuur, etc., schroom dan niet om eens mee te doen. Een echte aanrader!”

Joost

“Weekend Eerbeek was mijn eerste activiteit bij SE. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wat een mooie locatie, goed verzorgd, leuke activiteiten en wat een gezellige groep! Heb mooie gesprekken gevoerd en vooral veel gelachen en plezier gehad. Petra is een spontane leuke gastvrouw. Het lijkt me leuk deelnemers op andere events terug te zien. Dikke pluim voor SE!”

Margot

“Single Events is een prima concept als je alleen bent en een nieuwe start wilt maken of met mensen wilt omgaan die in dezelfde situatie zitten. Ik zou zeggen: niet twijfelen maar gewoon doen! Probeer het gewoon eens een keer uit. Ga mee wandelen, lekker dansen of doe mee met een ander leuk uitstapje! Relaxed en gezellig! En Petra, complimenten hoor!”

Renata

Ik doe vaak mee met wandelingen en weekenden en kijk er altijd weer naar uit! Zeker na de ervaringen van de vorige wandelingen en weekenden zal de volgende ook weer mooi zijn! Heb inmiddels ook leuke contacten overgehouden aan de weekenden doordat je dan langer met elkaar optrekt. Vooral de weekenden vind ik een aanrader!”

Jean Hans

“Ik heb me heel goed vermaakt. De wandel- en fietstochten tijdens het singlesweekend waren mooi en niet te lang. Super gezellige avonden. Leuke deelnemers en organisatie. Voor herhaling vatbaar!”

Arno

“Wat heb ik een leuk weekend gehad in Eerbeek!  Gezellige mensen, leuke gesprekken, lekker gedanst en heerlijk gegeten. Complimenten voor het personeel en de keuken van het hotel. En uiteraard Petra bedankt voor het organiseren!”

Marijke

Heb je interesse in dit weekend?

Reserveer vrijblijvend je plek

Vul het onderstaande formulier in. Je ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag bericht van ons met meer informatie. 

Dit betreft een optionele reservering. 100% vrijblijvend – Je zit nergens aan vast.

Nb. Wil je er echter zeker van zijn dat je een plekje hebt (onze weekenden lopen namelijk vaak snel vol)? Wacht dan niet langer en maak je reservering nu definitief! Boek en betaal hier om direct je plaats veilig te stellen!

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

Veelgestelde vragen

Het huis is makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Je wordt namelijk door ons opgehaald bij NS Steenwijk of bushalte Steenwijk Groot Verlaat, bereikbaar met de bus vanaf NS station Steenwijk. Geef graag aan op het boekingsformulier als je dit wilt, als carpoolen niet lukt.

Of carpoolen is ook mogelijk. Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een carpoollijst met overzicht van deelnemers met en zonder auto, voornaam, woonplaats en telefoonnummer. Je kunt dan eventueel carpoolafspraken maken. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte!

Soms wel, soms niet. Soms meer mannen, soms meer vrouwen. Het is altijd afwachten. Maar wel altijd gezellig! En daar gaat het tenslotte om. 

De meeste deelnemers van de Single Events weekenden zijn single mannen en vrouwen tussen de 45 en 69 jaar. Maar ook wat ouder en jonger komt voor. En tja, wat is leeftijd? Je bent zo jong of oud als je je voelt toch? Het zijn vooral mensen die actief zijn en houden van gezelligheid. 

De meeste mensen komen net als jij alleen.

Veel mensen vinden dit, net als jij mogelijk, spannend. Maar we horen vaak dat dit nergens voor nodig was.

Tijdens de weekenden van Single Events wordt je goed opgevangen door de gastvrouw. Maar ook worden makkelijk contacten gelegd met mensen die al vaker zijn geweest. Omdat iedereen alleen komt zijn de mensen vaak heel open, je hebt snel contact met elkaar en voelt je al snel op je gemak, ook omdat het gelijkgestemden zijn. 

De mensen staan altijd open om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen een leuke tijd te hebben.

En mensen die eenmaal geweest zijn komen daarna graag weer terug, omdat het zo gezellig en laagdrempelig was. En als je vaker komt heb je ook een grotere kans dat je bekenden tegenkomt die je al op een vorig single uitje bent tegengekomen.

Je bent niet de enige! Net als jij zijn er altijd meer mensen die voor de eerste keer komen naar een weekend.

Juist omdat de mensen alleen komen en vaak ook niemand kennen, staan ze open voor contact. De sfeer is altijd erg relaxed! Je wordt goed opgevangen door andere mensen die al vaker zijn geweest en bij Single Events door onze gastvrouwen/ – heren.

Je maakt makkelijk en contact en mensen voelen zich vaak snel op hun gemak. Je zult het merken. 

Ja, er ontstaan ook vriendschappen en relaties.

Zo groeien contacten vaak uit. Worden nieuwe afspraken gemaakt.

Singles vinden stapmaatjes, wandelmaatjes, eetmaatjes en vriendengroepjes.

Vriendschappen ontstaan en nieuwe liefdes bloeien op.

Als je op tijd boekt kun je altijd een kamer voor jezelf boeken! Kies je voor een gedeelde kamer dan delen je in bij iemand van je geslacht. Met ieder een eigen bed. 

– Actieve singles met brede interesses. Van actief en uitgaan tot spiritueel.

– Andere alleenstaanden die sociaal actief en ondernemend zijn. 

– Singles, die andere singles, gelijkgestemden willen ontmoeten.

– Singles die open staan voor nieuwe contacten.

– Alleenstaanden die genoeg vrienden hebben, maar vaak met relatie.

– Singles die andere singles willen ontmoeten (en wie weet een date of nieuwe relatie).

Mijn naam is Petra Haarman, oprichter van Single Events. Sinds 2009 organiseer ik wandelingen, borrels, feesten en weekenden voor de wat oudere alleenstaanden. 

Hoe ontstond Single Events?

Omdat ik zelf single was en nieuwe mensen wilde leren kennen, organiseerde ik in juni 2009 een borrelavond voor singles in Arnhem.

Dit was met zo’n vijftig single bezoekers direct al een groot succes! Ik zocht op dat moment werk en had de smaak te pakken, dus ik ging wekelijks singlecafés  en wandelingen organiseren  voor alleenstaanden in Arnhem en vele andere steden. Dit werd een groot succes en zo creëerde ik zelf een nieuwe baan!

Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en al snel kwamen daar weekendjes weg bij voor singles met Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Pinksteren en zeilweekenden met Hemelvaart.

Ook nu zijn de weekenden nog steeds gezellig en druk bezocht, vandaar dat er nu meer weekenden zijn door het jaar heen!

Leuk je op een weekend te ontmoeten! Graag tot dan!

  • Omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen, buiten hun eigen vriendenkring
  • Omdat ze net verhuisd zijn.
  • Omdat hun relatie over is of hun partner is overleden.
  • Omdat ze nieuwe activiteiten willen beleven en ontdekken.
  • Omdat ze dingen samen willen doen,  leuker dan alleen.
  • Of juist omdat ze dingen willen doen die je niet zo snel alleen doet. 
  • Omdat ze klaar zijn met daten en liever ontmoeten in real life, relaxter en effectiever dan daten.
  • Omdat ze toe zijn aan een nieuwe relatie.