Zomerweekend - Giethoorn

16 - 18 AUGUSTUS 2024

Vanaf onze luxe groeps accommodatie fietsen en varen we door dit waterrijke gebied. We ontdekken Nationaal Park Weerribben-Wieden, de pittoreske dorpjes en voormalige Zuiderzeestadjes. Avondvertier, dansen en barbecue inclusief!

Vanaf 369 euro

Ontspannen sfeer met gezelligheid en lekker eten.

Samen genieten van leuke activiteiten.

Lekker wandelen en fietsen in de natuur.

Vrijdag

Vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom voor de ontvangst en kunnen we gezellig borrelen. ’s avonds wordt er een heerlijke warme maaltijd geserveerd en daarna vertrekken we naar het Corso in Sint-Jansklooster, een van de meest vooraanstaande corso’s van Nederland. Een kleurrijke stoet van zo’n 15 huizenhoge praalwagens versierd met bloemen trekt in twee rondes door het centrum, ondersteund door muziek, theater en top show- en marchingbands.

Daarna zetten we de gezelligheid voort in ons huis met muziek en dansen of een spelletje en een babbel op het terras. We maken er samen een fijne avond van, vol vrolijkheid en fijne momenten!

Zaterdag

Fietstocht (relaxed tempo, ca 40 km) door waterrijk gebied. Langs weilanden en rietkragen, via het pontje bij Jonen fietsen we naar naar het voormalige Zuiderzeestadje Blokzijl.

We maken een wandelingetje door het historische centrum en pakken een terrasje aan de haven met oude schepen en koopmanswoningen. Eventueel nog een wandeling over de stadswallen. Tevens is er een jaarmarkt rond de haven.

Daarna over en langs de oude Zuiderzeedijk verder naar Vollenhove. Aan de haven met oude vissersboten nuttigen we ons eigengemaakt lunchpakket. We maken een kleine wandeling en luisteren naar verhalen over het verleden van dit prachtige oude, vroeger voorname, stadje. Daarna fietsen we terug. Langs het water en over bruggetjes door Beltschutsloot en langs de Beulakerwiede gaat het terug naar Giethoorn. 

’s Avonds wordt er gezellig gebarbecued op het terras en daarna zien we wel, met muziek of een spelletje. Het belooft een mooie dag te worden, vol gezelligheid en nieuwe ontdekkingen!

Zondag

We beginnen vandaag met een rondvaart door het pittoreske Giethoorn. We luisteren naar de bijzondere historische verhalen over dit pittoreske waterdorp. Zo vroeg is het nog niet druk. We varen over grachten, onder bruggetjes door, langs  kameelboerderijen en over de Bovenwijde. Of je kunt zelf met een groepje een fluisterboot huren of wandelend Giethoorn ontdekken.

Daarna kun je nog een wandelingetje maken door Giethoorn over smalle paadjes langs de grachten en over de bruggetjes. Bezoek de Oude Aarde met een collectie fossielen en edelstenen en pottenbakkerij met Gieters Aardewerk. Of geniet vanaf een van de terrassen aan het water

En/of heb je Giethoorn al gezien? Kies dan voor een wandeling over het Bodelaekepad. Ongeveer 6 km door de Beulakerpolder, een natuurgebied met rietland en ruigte, laagveenmoeras en open water met bijzondere vogels en een uitkijktoren (neem je verrekijker mee). Start vanaf ons eigen huis.

Rond 14.00 uur genieten we van een lunch in het huis. 

Omstreeks 15.00 uur komt er een einde aan dit mooie weekend en is het tijd voor vertrek.

  

Verblijf en kamer

Welkom in onze luxe groepsaccommodatie gelegen op circa 5 autominuten van Giethoorn, in het buitengebied, aan het vaarwater. Er is een zit-eetruimte met een open keuken en een kamer met zitbanken en eethoek. Bij zonnig weer  genieten op het grote terras.

Slaapkamers

Zijn meest voorzien drie comfortabele gescheiden losse bedden en eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast twee ruime kamers (deel van appartement) met één bed (een bedstee). Enkele kamers delen toilet en douche.

Daarnaast twee zolderkamers met elk twee losse bedden.  Je gebruikt badkamer en toilet op de eerste verdieping (= ‘budget’ kamer).

Je kunt kiezen voor een kamer alleen (zo lang de voorraad strekt) of een gedeelde kamer. 

Nb. TIP. Boek op tijd voor een kamer met eigen douche en toilet!

Kamer delen?

Je kunt (op het boekingsformulier) kiezen voor een eigen kamer of voor een gedeelde kamer. Bij een gedeelde kamer delen we je in met een of meer andere deelnemers van het zelfde geslacht. En ken je (nog) niemand: geen probleem. Er zijn altijd mensen net als jij die ook graag een kamer willen delen.

Relaxte sfeer

Ben jij ook op zoek naar gezelligheid dan zijn de weekenden van Single Events een aanrader.  

De activiteiten zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk met anderen in contact komt en je snel op je gemak voelt.

Het borrelen, wandelen en fietsen, het gezellige huis waar mensen zich vaak al snel thuis voelen, maar ook de zelfverzorging bij dit arrangement dragen hieraan bij.

We hebben gemerkt dat mensen vaak erg enthousiast zijn over de weekenden. Een reactie: “Ontspannen sfeer en leuke activiteiten die het makkelijk maken om anderen beter te leren kennen en me thuis te voelen, ook al zijn mensen net als ik voor de eerste keer mee”.

Zorgeloze ervaring

Met Single Events hoef je je geen zorgen te maken over het organiseren van maaltijden, overnachtingen of activiteiten. Alles is geregeld. Ook het programma.

Jij kunt je zo volledig kunt richten op het genieten van je weekend in een heerlijk huis, de leuke activiteiten en het ontmoeten van interessante mensen. Genieten van de gezelligheid en ontspanning van dit arrangement. 

Gevarieerde activiteiten

Het programma dat Single Events heeft opgesteld biedt tal van leuke activiteiten, zoals een een relaxte fietstocht met diverse stops en culturele uitstapjes, een vaartocht door Giethoorn maar ook borrelen, de barbecue en relaxen bij het huis.

De meeste deelnemers doen vaak aan het hele programma mee. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook programmadelen overslaan en je eigen plan trekken, of lekker relaxen bij het huis, zonnen in de tuin, aan jou de keus!

Ervaringen van singles zoals jij

“Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan met een Singles Weekend: het weekend in Eerbeek. Leuke groep, enthousiaste mensen waar ik al snel een leuk en vertrouwd contact mee heb opgebouwd. Genoten in een prachtige, natuurrijke omgeving met vrolijke, enthousiaste mensen. Ik zou zeggen mensen: ben je alleen en zoek je een leuke uitdaging in gezelschap van personen met dezelfde interesse in bijv. natuur, cultuur, etc., schroom dan niet om eens mee te doen. Een echte aanrader!”

Joost

“Weekend Eerbeek was mijn eerste activiteit bij SE. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wat een mooie locatie, goed verzorgd, leuke activiteiten en wat een gezellige groep! Heb mooie gesprekken gevoerd en vooral veel gelachen en plezier gehad. Petra is een spontane leuke gastvrouw. Het lijkt me leuk deelnemers op andere events terug te zien. Dikke pluim voor SE!”

Margot

“Single Events is een prima concept als je alleen bent en een nieuwe start wilt maken of met mensen wilt omgaan die in dezelfde situatie zitten. Ik zou zeggen: niet twijfelen maar gewoon doen! Probeer het gewoon eens een keer uit. Ga mee wandelen, lekker dansen of doe mee met een ander leuk uitstapje! Relaxed en gezellig! En Petra, complimenten hoor!”

Renata

Ik doe vaak mee met wandelingen en weekenden en kijk er altijd weer naar uit! Zeker na de ervaringen van de vorige wandelingen en weekenden zal de volgende ook weer mooi zijn! Heb inmiddels ook leuke contacten overgehouden aan de weekenden doordat je dan langer met elkaar optrekt. Vooral de weekenden vind ik een aanrader!”

Jean Hans

“Ik heb me heel goed vermaakt. De wandel- en fietstochten tijdens het singlesweekend waren mooi en niet te lang. Super gezellige avonden. Leuke deelnemers en organisatie. Voor herhaling vatbaar!”

Arno

“Wat heb ik een leuk weekend gehad in Eerbeek!  Gezellige mensen, leuke gesprekken, lekker gedanst en heerlijk gegeten. Complimenten voor het personeel en de keuken van het hotel. En uiteraard Petra bedankt voor het organiseren!”

Marijke

Heb je interesse in dit weekend?

Reserveer vrijblijvend je plek

Vul het onderstaande formulier in. Je ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag bericht van ons met meer informatie. 

Dit betreft een optionele reservering. 100% vrijblijvend – Je zit nergens aan vast.

Nb. Wil je er echter zeker van zijn dat je een plekje hebt (onze weekenden lopen namelijk vaak snel vol)? Wacht dan niet langer en maak je reservering nu definitief! Boek en betaal hier om direct je plaats veilig te stellen!

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

Veelgestelde vragen

Carpoolen lukt vrijwel altijd. Bovendien vinden mensen het gezellig. Je reist niet alleen en je komt samen met iemand binnen. 

Hoe werkt het?

Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een lijst met deelnemers die willen carpoolen (voornaam, woonplaats en telefoonnummer). Je kunt dan iemand bellen en carpoolafspraken maken. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte!

En lukt carpoolen niet? De locatie is ook bereikbaar per openbaar vervoer. Op circa 900 m (ca 12 min lopen of wij halen je op) bushalte Giethoorn, Dominee Hylkemaweg, bereikbaar met de bus vanaf NS Steenwijk, NS Meppel of NS Zwolle. Geef dit per mail tot een dag van te voren door als je hier wilt worden opgehaald. 

Soms wel, soms niet. Soms meer mannen, soms meer vrouwen. Het is altijd afwachten. Maar wel altijd gezellig! En daar gaat het tenslotte om. 

De meeste deelnemers van de Single Events weekenden zijn single mannen en vrouwen van 50- en 60-plus. Maar ook wat ouder, begin 70 en jonger, eind veertigers, komt voor. En tja, wat is leeftijd? Je bent zo jong of oud als je je voelt toch? Voel je je aangetrokken tot een weekend, wees welkom! Het is altijd gezellig, ongeacht leeftijd. 

Ja, tenzij je carpoolt, komen de meeste mensen net als jij ook alleen.

Veel mensen vinden dit, net als jij mogelijk, spannend. Maar we horen vaak dat dit nergens voor nodig was.

Tijdens de weekenden van Single Events wordt je goed opgevangen door de gastvrouw. Maar ook worden makkelijk contacten gelegd met mensen die al vaker zijn geweest. Omdat iedereen alleen komt zijn de mensen vaak heel open, je hebt snel contact met elkaar en voelt je al snel op je gemak, ook omdat het gelijkgestemden zijn. 

En mensen die eenmaal geweest zijn komen daarna graag weer terug, omdat het zo gezellig en laagdrempelig was. En als je vaker komt heb je ook een grotere kans dat je bekenden tegenkomt die je al op een vorig single uitje bent tegengekomen.

Je bent niet de enige! Net als jij zijn er altijd meer mensen die voor de eerste keer komen naar een weekend.

Juist omdat de mensen alleen komen en vaak ook niemand kennen, staan ze open voor contact. De sfeer is altijd erg relaxed! Je wordt goed opgevangen door andere mensen die al vaker zijn geweest en bij Single Events door onze gastvrouwen/ – heren.

Je maakt makkelijk en contact en mensen voelen zich vaak snel op hun gemak. Je zult het merken. 

Ja, er ontstaan ook vriendschappen en relaties.

Zo groeien contacten vaak uit. Worden nieuwe afspraken gemaakt.

Singles vinden stapmaatjes, wandelmaatjes, eetmaatjes en vriendengroepjes.

Vriendschappen ontstaan en nieuwe liefdes bloeien op.

Als je op tijd boekt kun je altijd een kamer voor jezelf boeken! Kies je voor een gedeelde kamer dan delen je in bij iemand van je geslacht. Met ieder een eigen bed. 

Tenzij je een naam invult van iemand met wie je een kamer wilt delen. 

– Actieve singles met brede interesses. Van actief en uitgaan tot spiritueel.

– Andere alleenstaanden die sociaal actief en ondernemend zijn. 

– Singles, die andere singles, gelijkgestemden willen ontmoeten.

– Singles die open staan voor nieuwe contacten.

– Alleenstaanden die genoeg vrienden hebben, maar vaak met relatie.

– Singles die andere singles willen ontmoeten (en wie weet een date of nieuwe relatie).

Mijn naam is Petra Haarman, oprichter van Single Events. Sinds 2009 organiseer ik wandelingen, borrels, feesten en weekenden voor alleenstaanden, meest 50- en 60-plus. 

Hoe ontstond Single Events?

Omdat ik zelf single was en nieuwe mensen wilde leren kennen, organiseerde ik in juni 2009 een borrelavond voor singles in Arnhem.

Dit was met zo’n vijftig single bezoekers direct al een groot succes! Ik zocht op dat moment werk en had de smaak te pakken, dus ik ging wekelijks singlecafés  en wandelingen organiseren  voor alleenstaanden in Arnhem en vele andere steden. Dit werd een groot succes en zo creëerde ik zelf een nieuwe baan!

Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en al snel kwamen daar vele feesten bij in een groot deel van het land en weekendjes weg voor singles met Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Pinksteren en zeilweekenden met Hemelvaart.

De feesten zijn helaas in aantal en bezoekersaantallen afgenomen. Maar wel nu ook met overnachting en diner, zo’n 4 x per jaar op een vaste locatie.

Daarnaast zijn de weekenden nog steeds gezellig en druk bezocht, vandaar dat ik nu bijna maandelijks een weekend organiseer.

Ik kijk er naar uit je op een van de feest/weekenden of wandelingen te ontmoeten! Graag tot dan!

  • Omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen, buiten hun eigen vriendenkring
  • Omdat ze net verhuisd zijn.
  • Omdat hun relatie over is of hun partner is overleden.
  • Omdat ze nieuwe activiteiten willen beleven en ontdekken.
  • Omdat ze dingen samen willen doen,  leuker dan alleen.
  • Of juist omdat ze dingen willen doen die je niet zo snel alleen doet. 
  • Omdat ze klaar zijn met daten en liever ontmoeten in real life, relaxter en effectiever dan daten.
  • Omdat ze toe zijn aan een nieuwe relatie.